www.growingtextiles.nl
Elk jaar produceert schaapskudde ‘T Niejboer in Vorden 300 kilo wol. Dit is te weinig voor de industrie en te veel voor hobbyisten. Hierdoor word een groot gedeelte weg gegooid. De vraag aan ons was: Wat te doen met 300 Kilo wol?

Eerst brachten we de kwaliteiten van het ­materiaal in kaart: isolerend, geluidsdempend, vochtopnemend, licht, elastisch en in elke vorm kneedbaar. Daarnaast bestudeerden we  oude technieken zoals spinnen, weven en vilten. We kwamen er al snel achter dat deze vaak tijdrovend zijn. Hier besloten we te gaan experimenteren door het doen van eenvoudige ingrepen met alledaagse apparaten, ­bijvoorbeeld spinnen met een boormachine of vilten met de wasmachine.

Het uiteindelijke ontwerp bestaat uit drie ­ingredienten: wol, textiel en een drager, deze vormen samen een akoestische wand die het geluid absorbeert en de ruimte een warmere uitstraling geeft.

Samenwerking:

Mieke van den Hout & Noortje de Brouwer